کاوش موضوع ذهن خوانی
صفحه اصلی
ذهن خوانی
ذهنخوانی (به انگلیسی: Brain-reading) اشاره به تکنیک جدیدی دارد که دانشمندان را قادر میسازد با بازخوانی سیگنالهای الکتریکی دریافتی از مغز افراد، افکار آنها را در مدت زمان بسیار کمی (در حدود چند میلی ثانیه) رمزگشایی کنند. قابلیت رمزگشایی خود به خودی و بلادرنگ ناخودآگاه افراد میتواند پیامدهای بسیار وسیعی داشته باشد، و پتانسیل این را دارد که در روشهای جدید درمان آسیبهای مغز مورد استفاده قرار گیرد، یا به ارتباطات افرادی که مشکل سندروم قفلشدگی دارند کمک کند. این نتایج جدید میتواند در آینده به افرادی که نمیتوانند صحبت کنند یا در ارتباطات کلامی دچار مشکل هستند برای بیان افکارشان کمکهای شایانی بکند.
طبق مطالعات، کامپیوترها برای رمزگشایی تصاویر به دو نوع سیگنال مغزی نیاز دارند: پتانسیل وابسته به رخداد و تغییرات طیفی پهنای باند. پتانسیل وابسته به رخداد یک ویژگی (تیز) در سلولهای مغز است که زمانی که مغز به هر محرکی واکنش و پاسخ نشان میدهد، ظاهر میشود. در حالیکه تغییرات طیفی پهنای باند توسط الکترودها به عنوان تغییرات کلی توان در کل ناحیهٔ مغز تشخیص داده میشود.
در ذهنخوانی از پاسخهای دریافتی از چندین واکسل در مغز که توسط محرک برانگیخته شدهاند و سپس توسط fMRI برای رمز گشایی از محرک اصلی تشخیص داده شدهاند، استفاده میشود. مطالعات ذهنخوانی در انواع رمزگشایی بکار گرفته شده (برای مثال ردهبندی، تشخیص و بازسازی)، هدف (رمزگشایی الگوهای تصویری، الگوهای شنیداری، حالتهای (روانشناسی) شناختی)، و الگوریتمهای رمزگشایی (ردهبندی خطی، ردهبندی غیر خطی، بازسازی مستقیم، بازسازی بیزین و غیره) به کاربرده شده، تفاوت دارند.... بیشتر در ویکی پدیا